Броят на просрочените заеми на руснаци е достигнал рекорд. В края

...
Броят на просрочените заеми на руснаци е достигнал рекорд. В края
Коментари Харесай

Просрочените дългове на руснаците отбелязват рекорд

Броят на просрочените заеми на руснаци е достигнал връх. В края на годината всеки шести заем ще бъде спорен, сочат данните на взаимно изследване на кредитните бюра Equifax и НАПКА (Национална асоциация на професионалните организации за събиране). Виновна е пандемията - приходите на популацията спаднаха и мнозина взеха решение да вземат заеми, с цел да подобрят обстановката и да не изоставят предходния стандарт на живот. Това доста утежни качеството на кредитния портфейл на банки и микрофинансови организации (МФО), осведоми. 

Броят на просрочените заеми за повече от 90 дни (банки и МФО) доближи оптималната си стойност за целия интервал на наблюдаване - 12,6 милиона, което е с 12,5% повече от предходната година. През последните 9 месеца индикаторът демонстрира прогресивно нарастване от 80-500 хиляди месечно.

В парично изражение просрочените задължения на руснаците към кредитни институции надвишават 950 милиарда рубли и са нарастнали с 13,5% през годината - от 837 милиарда рубли година по-рано, което е нарастване с към 13,5%.

През август просрочените отговорности се усилиха с рекордните 50 милиарда рубли. До края на 2020 година просрочените отговорности ще бъдат към 13,5 милиона, т.е. всеки шести заем евентуално ще бъде спорен (средно за страната), излиза наяве от изследването. 

В Москва всеки десети заем е отложен - 10,6% от всички заеми, в Санкт Петербург - 11,9%, в Московска област - 12,2%. Максималните темпове на напредък на броя на просрочените задължения за годината са маркирани в Крим (2 пъти), Севастопол (1,9 пъти) и Чечения (+ 32,2%). През годината единствено в един район броят на неприятните задължения понижава - в Кабардино-Балкария (3,2%). 

Повечето неприятни длъжници по броя на просрочените дългове са в Москва (803 хиляди). Второто място е заето от Московска област (597 хиляди длъжници), третото е на Краснодарският край (490 хиляди длъжници). Най-малко задължения имат жителите на Ингушетия (8,1 хиляди), Чукотка (9,9 хиляди) и Магаданска област (14,4 хиляди).

Длъжниците откриха излаз от обстановката - процедурата по неплатежоспособност беше опростена. В резултат на това броят на банкрутите на руснаци и самостоятелни бизнесмени през януари-септември 2020 година съвсем се удвои спрямо предходната година - до 77 хиляди души.

В Русия 20 милиона души, или 13,5% от популацията, са небогати, а броят на записаните безработни от началото на пандемията на ковид COVID-19 е повишен до 5 милиона, съобщи министърът на труда и обществената отбрана на Руската федерация Антон Котяков на среща на депутати от фракцията на " Единна Русия ". Според ръководителя на Сметната палата Алексей Кудрин е належащо да се усили държавната поддръжка за популацията и стопанската система. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР